Mistä kaikki alkoi…

 

historiaVeljekset Keijo ja Kauko Nyström ryhtyivät yhteistuumin yrityksen pitoon vuonna 1959 ja perustivat Someron Kello- ja Kihla- Aitan. He olivat olleet Someron Kello ja Kullan osakkaina. Veljekset saivat osakkeitaan vastaan alkupääomaa ja hankittua Someron Kello ja Kullan tytärliikkeen omakseen.

Someron Kello- ja Kihla-Aitta aloitti toimintansa Osuuspankin kiinteistössä. Yritys ehti toimia myös Valtaharjun ja Jussin Baarin talossa. Yrityksellä oli parisen vuotta myös Jokioisilla sivuliike ja sivutoimipiste Nummella. Keijo Nyström houkutteli myös veljensä Kauko Nyströmin alalle 1956. Vuonna 1972 Kauko siirtyi Forssaan oman liikkeen ohjiin ja Keijo jäi Somerolle.

Kirvesmiehen opin saaneesta Keijo Nyströmistä tuli sattumalta kelloseppä. Isä näki ilmoituksen Somero-lehdessä, jossa Someron Kello ja Kulta haki oppipoikaa palvelukseen. Isä patisti poikaansa hakemaan paikkaa vuonna 1945. Viisitoista vuotiasta Keijoa olisi enemmän kiinnostanut kirvesmiehen työt, mutta otti uuden haasteen vastaan.
Keijo suoritti kelloseppäkurssin vuonna 1954–55. Hän valmisti taskukellon näyttötyökseen ja sai kisällitodistuksen kellosepän ammattiin. Myöhemmin hän sai kelloseppäliiton toimesta kelloseppä diplomin.

Käsityötaito on siirtynyt isältä pojille: Keijo on opettanut poikiansa Kimmoa ja Jannea kellosepän saloihin. Kimmo oli käynyt lisäksi kultasepän kurssin, jonka oppeja Janne jatkaa.

Kimmo Nyström siirtyi vetovastuuseen vuonna 1993. Hän piti liikettä vuoteen 2001, jonka jälkeen Kello ja Kihla-Aitta siirtyi Janne Nyströmin omistukseen vuonna 2002.

Janne Nyström on ollut yrityksessä vuodesta 1993 ja jatkaa tänäkin päivänä isänsä viitoittamaa tietä vaimonsa Sanna Nyströmin kanssa.

Ota yhteyttä!

Not readable? Change text. captcha txt